Erfgoedweekend
Thuis

zaterdag 20 april en zondag 21 april 202

Op zaterdag 20 april vanaf 13h00 en op zondag 21 april vanaf 10h00, telkens tot 18h00, stelt Familiekunde Vlaanderen, regio Brugge zijn lokalen open voor het publiek.

Ervaren medewerkers zullen u helpen hoe te starten met uw opzoekingen. Zij zullen u vertellen dat je best start in je eigen familiekring bvb vanaf doodsprentjes of rouwbrieven van grootouders of overgrootouders en de verhalen er rond die zeker nog aanwezig zijn bij de levenden. Men zal u ook aantonen hoe je het internet kunt gebruiken om databanken van gemeenten en steden te raadplegen. Ook het gebruik van de websites van het Rijksarchief, van de Mormonen (Familysearch) en van de Noord-Franse
steden en gemeenten komen aan bod. Voor de Bruggelingen zal uitgebreid gewerkt worden met de Virtuele Leeszaal van het Stadsarchief.

De bedoeling van deze inleiding is het opstellen van een Kwartierstaat, een grafische voorstelling van je afstamming langs vaders en moeders kant.

Er wordt echter niet gestopt bij deze Kwartierstaat: de familiegeschiedenis is even belangrijk. Van waar kwamen je voorouders? Welke beroepen oefenden ze uit in de vorige eeuwen? Waren ze van adel? Gewone burgerij of landarbeiders? Wat met immigratie of emigratie? Wat kunnen we vinden in de Amerikaanse of Canadese volkstellingen?

Wat heeft de vereniging u te bieden in zijn bibliotheek of bij de zusterverenigingen in Vlaanderen? Meer dan genoeg stof om enkele uurtjes door te brengen in onze lokalen, gevestigd in de Kleine Hertsbergestraat 3 te Brugge, zijstraat van de Hoogstraat,die enkel te voet of met de fiets toegankelijk is.

Kalender