Viering
Vlaamse Feestdag

Maandag 11 juli 2016

Voor het eerst in tientallen jaren vinden de feestelijkheden ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag in Brugge niet plaats op 10 en 11 juli. Wij willen alle voetballiefhebbers de kans geven voluit te genieten van de EK-finale die op 10 juli wordt gespeeld. Veel flaminganten zijn ook gek van dat fascinerende balspelletje.

Op vrijdagavond 8 juli is er academische zitting in het stadhuis. Er zijn toespraken van burgemeester Renaat Landuyt, An De Moor (voorzitter van de Beweging “Vlaanderen-Europa” en “11-daagse Vlaanderen Feest!) en van 11 juli-comité-voorzitter Pol Van Den Driessche.

Aansluitend vindt om 20u30 de bloemenhulde plaats aan het standbeeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck op de Markt, begeleid door de Speelschaar SFX. Tientallen organisaties brengen op deze manier dankbaar hulde aan allen die in de Vlaamse ontvoogdingsstrijd een rol speelden.

Op de foto zien we Johan Vandeghinste secretaris van Familiekunde Vlaanderen regio Brugge die als jaarlijkse gewoonte een bloemenkrans gaat neerleggen aan het standbeeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck op de Markt van Brugge.

bron:11 Juli-Komitee Brugge - foto: Bjorn Van Ryckeghem.